7 Ocak 2017 Cumartesi

SİHİRLİ KEK




  • Uzun zamandır aklımda olan bir kek. Nette araştırınca yabancı sitelerde bile bu isimle bulunabiliyor. Bende glutensiz uyarladım ve çok beğendik. Tavsiye ederim.:) hafif ve lezzetli bir kek.
    Sihirli Kek, çok sıvı bir tek hamurdan elde edilen, piştikten sonra üstünde kek,
    ortasında cheescake en altta muhallebisi gibi, 3 katlı çok lezzetli bir kek..
    Sihirli denmesinin bence sebebi: Tek bir hamur dökmemize rağmen, üç katlı bir kek elde etmemiz.

    MALZEMELER


  • * 3 yumurta (akları ve sarıları ayrılacak)
    *  75 gr tereyağ
    * 1,5 su bardağı ılık süt
    *  1 çay bardağı toz şeker
    *  1 çay bardağı Sinangil un
    *  1 yemek kaşığı pirinç unu
    *  1 çay kaşığı vanilya

    YAPILIŞI

    Yumurta beyazlarını iyice köpük oluncaya kadar çırpıp kenara alın.

    Ayrı bir kasede yumurta sarılarıyla şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın, arından yavaşça sürekli çırparak erimiş tereyağını ilave edin.

    Tereyağını yedirdikten sonra kuru malzemeleri ekleyin ve un kaybolana kadar çok kısa çırpın.

    Sütü de sürekli çırparak ve yavaşça ilave edin.

    Son olarak yumurta beyazlarını ekleyip spatula yardımıyla hamuru söndürmeden karıştırın.

    Kek hamurunu yağlı kağıt serili kalıba dökün ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

    Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

  • Afiyet olsun.:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...