18 Aralık 2015 Cuma

MUZLU PUDİNG





Malzemeler 


* 1 litre süt
* 1 yumurta

*  2 yemek kaşığı glutensiz un ( sinangil kullandım) eleyerek
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya 

*  2 adet muz


Yapılışı 


* Sütümüzden 1 su bardağı ayırıp kalanı toz şeker ile ateşe koyup kaynamaya bırakıyoruz. 
* Diğer yanda blendere muzları koyup eziyoruz. Üzerine yumurtayı ekliyoruz ve çırpıyoruz. 

* Ayırdığımız 1 bardak süt ile glutensiz unu ve vanilyayı karıştırarak eritiyoruz. 

* Karışımı blendere ekleyip hepsini karıştırıyoruz. 
* Ateşte kaynamakta olan süte karışımı yavaş yavaş ekleyerek çırpıcıyla karıştırıyoruz. 
* Muhallebi kıvamını alıp göz göz olduğunda ateşten alıyoruz. 
* İlk sıcaklığı geçince mikserle çırpıp, servis kaselerine paylaştırıyoruz. 



Afiyet olsun...
Süslemesi sizin zevkinize kalmış. Ben karamel sos ile ikrama hazırladım..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...