Kıymalı böreğimizi yaptık, yanına birde tatlı ister diye düşündüm ve revani yapmaya karar verdim. Kolay ve pratik bir tatlı. Börek bir taraftan mayalanırken revanide sıraya giriverdi. Artık glutensiz irmiğimiz var, değerlendirmek lazım değil mi?
MALZEMELER
* 1 su bardağı Golda glutensiz irmik
* 2 yemek kaşığı tepeleme Söke glutensiz un
* 1/4 su bardağı sıvıyağ
* Yarım su bardağından biraz fazla yoğurt
* 1 yumurta
* Yarım paket kabartma tozu
* Yarım paket vanilya
* 4 Yemek kaşığı toz şeker
ŞERBET
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetin fazla kaynamasına gerek yok. Kaynamaya başladığı anda limon suyunu koyup karıştırıp ateşten alıyoruz.
Kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediyoruz.
Bütün malzemeler karıştırılıp yağlanmış tepsiye dökülecek.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilecek.
Pişip pişmediğini kürdan testiyle anlayabilirsiniz.
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülecek.
Afiyet olsun..:)
Not: Benim tepsim küçük 22 cm kare, sizler ona göre ayarlayın. Büyük tepsi için ölçüleri 2 katı yapacaksınız. Sizlerede kendinize özel bu tür küçük tepsiler almanızı öneririm..:)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Golda irmigi nerde bula biliriz tskler
YanıtlaSilMerhaba, ilk çıktığında A101 lerde satışa sunulmuştu. Sanirim Metro marketlerde var. İnternetten satışa sunan firmalardan da temin edebilirsiniz.
SilTarifinizi denedim ve bayildim.colyak teshis edileli 3 ay oldu. Etrafi da herkes herseyi acimadan yiyor. En son dun birisi revani yapti o kadar canim istemisti ki sonra sizin tarifinizi gordum,denedim,cok mutlu oldum. Guzel tariflerinizi Takip ediyorum. Iyi gunler...
YanıtlaSil