3 Aralık 2010 Cuma

PERİŞAN KURABİYESİ



MALZEMELER
- 1 PAKET TEREM MARGARİN
- 2 YUMURTA
- 3 ÇAY BARDAĞI BARDAĞI ŞEKER
- 2 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
- 1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ YADA FINDIK
- ALDIĞI KADAR GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
GLUTENSİZ UN KARIŞIMI
1 SU BARDAĞI PİRİNÇUNU + 1 SU BARDAĞI MISIRUNU + 1/2 SU BARDAĞI SOYAUNU + 1/2 SU BARDAĞI PATATES UNU + 2 SU BARDAĞI  METVAK, İHE YADA SİNANGİL UNU KARIŞTIRIP ELEYELİM.
YAPILIŞI
ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİNİ ,YUMURTANIN SARISINI, ŞEKER, YOĞURT, ZEYTİNYAĞINI ÇIRPALIM.
UNU VE KABARTMA TOZUNU  YAVAŞ YAVAŞ KATIP YOĞURALIM.
KULAK MEMESİ KIVAMINA GELEN HAMURU 5 DAKİKA DİNLENDİRELİM.
DİNLENEN HAMURU RULO YAPIP ELİMİZLE BASTIRARAK İSTEDİĞİMİZ BÜYÜKLÜKTE KESELİM.
KESTİĞİMİZ PARÇALARI ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA  FINDIK KIRIĞINA BULAYALIM.
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİYE DİZELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM.
 AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...