20 Eylül 2010 Pazartesi

GLUTENSİZ KÖY EKMEĞİ (MAKİNADA)

MALZEMELER

- 1,5 CUP ILIK SU

- 3 YUMURTA

- 1 TATLI KAŞIĞI SİRKE

- 3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

- 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

- 1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ

- 1 YEMEK KAŞIĞI XANTHAM GUM

- 1,5 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA

- 1 CUP PİRİNÇ UNU

- 1/2 CUP MISIR UNU

- 1 CUP GLUTENSİZ UN

- 1/2 CUP SOYA UNU

HAZIRLANIŞI

MALZEMELERİMİZİN ODA SICAKLIĞINDA VE TAZE OLMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ.

ÖNCELİKLE SIVI MALZEMELERİMİZİ EKMEK KABIMIZA KOYUYORUZ. ILIK SU,YUMURTA,SİRKE VE YAĞ.

UNLARIMIZI KARIŞTIRIP ELEKTEN GEÇİREREK YARISINI KABIMIZA KOYUYORUZ. ÜZERİNE ŞEKER, TUZ VE XANTHAM GUM SERPİYORUZ.

ÜZERİNE KALAN UN KARIŞIMINI DÖKÜYORUZ. EN ÜSTE MAYAYI SERPİYORUZ.

EKMEK KABIMIZI MAKİNAMIZA YERLEŞTİRİP PİŞİRİYORUZ. (BENİM MAKİNAM SİNBO 1. PROGRAMDA 900 GR EKMEK VE KOYU RENK KABUK İLE PİŞİRDİM. )

HER TÜRLÜ MAKİNADA NORMAL EKMEK PROGRAMINDA RAHATLIKLA YAPABİLİRSİNİZ.

ÜST KISMI BİRAZ ŞEKİLSİZ OLMAKLA BERABER , SONUÇ BENCE MÜKEMMEL OLDU.

TAM BİR KÖY EKMEĞİ TADI VE KOKUSUNDAYDI. KABUĞU GAYET GÜZEL KIZARMIŞ VE İÇİDE YUMUŞACIK SÜNGERİMSİYDİ.

DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...