28 Eylül 2010 Salı

DAMLA ÇİKOLATALI ELMALI MUHALLEBİ



MALZEMELER
- 3 TANE ORTA BOY ELMA
- 2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- CEVİZ VEYA FINDIK
MUHALLEBİ İÇİN
- 1 LİTRE SÜT
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2  YEMEK KAŞIĞI MISIR NIŞASTASI
- 1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
- 1 PAKET VANİLYA
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ELMALAR KÜP KÜP DOĞRANIR. ÜZERİNE ŞEKER İLAVE EDİLİP YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİLİR. TARÇIN VE CEVİZ EKLENİP SOĞUMAYA BIRAKILIR.
MUHALLEBİ İÇİN; SÜT NİŞASTA VE PİRİNÇUNU BİR TENCEREYE KONUR KAYNAYINCAYA KADAR KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR.
OCAĞIN ALTI KAPATILINCA ŞEKER EKLENİR VE MİKSERLE ÇIRPILIR. ISLATILMIŞ BORCAMA MUHALLEBİNİN YARISI DÖKÜLÜR. ARAYA ELMALAR SERİLİR ÜZERİNE KALAN MUHALLEBİ DÖKÜLÜR.
BUZDOLABINDA SOĞUTTUKTAN SONRA DAMLA ÇİKOLATA VS. İLE SÜSLENİP SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. BÜTÜN TARİFLER ÇOOK GÜZEL ELLERİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Ben verilen ölçülerle tatlıyı yaptım fakat muhallebisi çok sulu oldu. Nerede yanlış yapmış olabilirim? Ya da buzdolabında bekleyince daha koyu bir hal alacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, buzdolabında bekleyince tabii ki biraz daha kıvam alır. AMA, sulu olmaması lazım. Sanırım ölçülerde problem var. Nişasta ve pirinç unu tepeleme yemek kaşığı olacak.

      Sil

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...