13 Haziran 2010 Pazar

KALP KEK


- 1 SU BARDAĞI MISIR UNU
- 1 SU BARDAĞI GLUTENSİZ UN
- 1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
- 1 TUTAM TUZ.
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 2 YUMURTA
- 5 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- YARIM ÇAY BARDAĞI BAL
YAPILIŞI
6'LI MUFFİN KALIBINI YADA UYGUN BOY BİR KEK KALIBINI YAĞLAYIN. FIRINI 150 DERECEDE ISITIN.
MISIRUNU, GLUTENSİZ UNU, TUZ VE KARBONATI ELEYEREK BİR KARIŞTIRMA KABINDA KURU MALZEMELERİ ÇIRPMA TELİ İLE İYİCE KARIŞTIRIN.
AYRI BİR KABIN İÇİNDE SÜT, YUMURTA , TEREYAĞI VE BALI ÇIRPMA TELİ İLE İYİCE ÇIRPIN.
SULU MALZEMEYİ KURULARIN ÜZERİNE DÖKEREK TAHTA KAŞIKLA HIZLICA KARIŞTIRIN. HAMURU ÇOK FAZLA KARIŞTIRMAYIN İÇİNDE TOPAKLARIN OLMASI SORUN DEĞİL.
KALIPLARIN 3/4 ÜNÜ DOLDURACAK ŞEKİLDE PAYLAŞTIRIN. SICAK FIRININ ORTA RAFINDA 20 DAKİKA KADAR PİŞİRİN. KÜRDAN TESTİNDEN BAŞARIYLA GEÇEN KEKLERİMİZİ FIRINDAN ÇIKARIP 2_3 DAKİKA DİNLENDİRİN. ILIK OLARAK ÇAYIN YANINDA SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...