13 Haziran 2010 Pazar

BİSKÜVİLİ SOGUK PASTA


MALZEMELER
- 1 PAKET KREMA
- 3 ADET YUMURTANIN AKI
- 1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
- 2 BARDAK GLUTENSİZ BİSKÜVİ
- YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
- 1/4 SU BARDAĞI SU
- 2 ÇORBA KAŞIĞI DAMLA ÇİKOLATA
- 2 ÇORBA KAŞIĞI İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK
- 1 ADET LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU
ÜZERİ İÇİN
ÇİKOLATALI SOS
YAPILIŞI
KREMAYI 5 DAKİKA MİKSERLE ÇIRPIP BUZDOLABINDA BEKLETİN.
YUMURTA AKLARINI 1 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKERLE 10 DAKİKA ÇIRPIN.
BİR CEZVEDE YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER VE SUYU KAYNATIP YUMURTALI KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİN. EKLERKEN ÇIRPMA İŞLEMİNE DEVAM EDİN.
BİSKÜVİLERİ İRİ PARÇALARA AYIRIN. BİSKÜVİLERİ, DAMLA ÇİKOLATAYI, LİMON KABUĞU RENDESİNİ, FINDIK VE BUZDOLABINDA BEKLETTİĞİNİZ KREMAYI İYİCE KARIŞTIRIN.
DİKDÖRTGEN BİR KALIBI STREÇ FİLM İLE KAPLAYIN. KARIŞIMI KALIBA YAYIN. DONMASI İÇİN DONDURUCUDA 2-3 SAAT BEKLETİN. SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE ÇİKOLATA SOS GEZDİRİN.
AFİYET OLSUN.
NOT : PASTA BUZLUKTAN ÇIKINCA ÇABUK ERİDİĞİNDEN HEMEN SERVİS YAPILMALI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...