19 Mayıs 2010 Çarşamba

PATATESLİ OMLET


MALZEMELER
- 3 ADET PATATES
- 3 ADET YUMURTA
- 3 KAŞIK SU
- KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
PATATESLERİN KABUKLARI SOYULUR. ÖNCE DİLİMLENİR. SONRA KÜP KÜP DOĞRANIR.
HAZIRLANAN PATATESLER YAĞDA KIZARTILIR. KIZARAN PATATESLER TEFLON BİR TAVAYA ÇIKARTILIR.
PATATESLER ZATEN YAĞLI OLDUĞUNDAN TAVAYA YAĞ KOYMAYA GEREK YOKTUR.
DİĞER TARAFTA YUMURTALAR BİR KASEYE KIRILIR 3 YUMURTA İÇİN 3 KAŞIK SU İLAVESİYLE ÇIRPILIR. SU OMLETİMİZİN KABARMASINI SAĞLAR.
TAVAYA ÇIKARDIĞIMIZ PATATESLERİN ÜZERİNE ÇIRPILMIŞ YUMURTA DÖKÜLÜR.
ALTI PİŞTİĞİNDE BİR KAPAK YADA BÜYÜKÇE BİR TABAKLA ALT ÜST EDİLİR.
ARKALI ÖNLÜ NAR GİBİ KIZARAN OMLET SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...