4 Mayıs 2010 Salı
ÖZBEK PİLAVI
MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
- 1 TAVUK GÖĞSÜ
- 2 ORTA BOY HAVUÇ
- 1 ADET KURU SOĞAN
- 3 BARDAK TAVUK SUYU
- KARABİBER, TUZ
- KAVURMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI
ÖNCE TAVUK GÖĞSÜNÜ HAŞLAYIP DİDİN. PİRİNCİ BİRAZ SICAK SUDA EN AZ 20 DAKİKA BEKLETİN. BAŞKA BİR YERDE HAVUÇLARI RENDELEYİN. İYİCE YIKADIĞINIZ PİRİNÇLERİ TENCEREDE YAĞ İLE KAVURUN. TUZUNU ATIN.
BAŞKA BİR PİLAV TAVASININ ALTINA TAVUKLARI GÜZELCE YAYIN. ÜZERİNE KURU SOĞANI HALKA HALKA DOĞRAYIN. RENDELENMİŞ HAVUÇLARI ÜZERİNİ KAPATACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİN.
KAVRULAN PİRİNCİ ÜZERİNE SERİN. 3 SU BARDAĞI TAVUK SUYUNU YAVAŞ YAVAŞ EKLEYİP OCAĞA KOYUN. KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.
DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA TERS CEVİRİN. ÜZERİNE KARABİBER SERPİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vildan hanım merhaba pirinç glutensiz olmasına rağmen paketli pirinçlerde gluten içerebilir uyarısı oluyor. Kullandığınız, güvenle tüketebileceğimiz bir marka var mıdır? Aktarlarda açık olarak satılan pirinç bizim için uygun mudur?
YanıtlaSil