7 Nisan 2010 Çarşamba

MISIRUNLU HELVA










MALZEMELER
- 2 SU BARDAĞI MISIRUNU
- 125 GR TEREYAĞI YADA MARGARİN
- 1 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ FINDIK
ŞERBETİ
-2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
-2 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI
ŞERBET İÇİN ŞEKER VE SUYU KAYNATIP SUĞUMAYA BIRAKIN.
MISIR UNUNU TAVAYA ALIP ORTA ATEŞTE SÜREKLİ KARIŞTIRARAK KAVURUN.TEREYAĞINI EKLEYİP SÜREKLİ KARIŞTIRARAK 10 DK KAVURUN. FINDIKTAN SÜSLEME İÇİN BİRAZ AYIRIP KALANI KARIŞTIRIN. SOĞUK ŞERBETİ AZAR AZAR EKLEYİP TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRARAK YEDİRİN.
HELVAYI YUVARLAK BİR KALIBA ALIN.SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİREREK ÇIKARIN. ÜZERİNE ÇEKİLMİŞ FINDIK SERPİN. ÇEVRESİNİDE FINDIKLARLA SÜSLEYİN. ILIK OLARAK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...