25 Nisan 2010 Pazar

MISIR UNLU EKMEK (MAKİNA İLE)


MALZEMELER
- 1 KAP ÖLÇEK MISIR UNU
- 1 KAP ÖLÇEK PİRİNÇ UNU
- 1 KAP ÖLÇEK MISIR NİŞASTASI
- 1,5 KAP ÖLÇEK SÜT
- 1/2 (YARIM) ÖLÇEK SIZMA ZEYTİNYAĞI
- 1 YUMURTA
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 KÜÇÜK ÖLÇEK TUZ
- 1 KÜÇÜK ÖLÇEK ŞEKER
- 1 BARDAK LOR YADA BEYAZ PEYNİR
- BİR TUTAM DEREOTU
YAPILIŞI
EKMEK MAKİNASINA ÖNCELİKLE ODA SICAKLIĞINDAKİ SIVI MALZEMELERİ KOYUYORUZ. ODA SICAKLIĞINDAKİ YUMURTAYI KIRIYORUZ. TUZU VE ŞEKERİ EKLİYORUZ. MALZEMELERİN ÜZERİNE HARMANLADIĞIMIZ UNLARI KOYUYORUZ.EN ÜSTE KABARTMA TOZUNU KOYUYORUZ. MAKİNAMIZIN CİNSİNE GÖRE AYARLARIMIZI YAPIP PİŞİRİYORUZ.
KAHVALTILIK GÜZEL BİR EKMEK. AFİYET OLSUN.-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Dostlarım, yorumlarınız benim için çok önemlidir.

Blog hesabı olmayan dostlar;
Yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçimi yazan kutucuk da "Anonim" bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz. Adınızı yazarsanız sevinirim, Sevgiyle..:)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...